Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert continu, dit heeft invloed op jou als werknemer. Daarom is het verstandig te blijven leren, ook tijdens het werken. Ben je werkzoekend, een werknemer, een student of scholier met vragen over jouw loopbaan? Het Leerwerkloket laat je de mogelijkheden zien en wijst je de weg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht met vragen, wij geven onafhankelijk advies.

De Oriëntatiecarrousel voor werkgevers

Afbeelding
Afbeelding Oriëntatiecarrousel

Wat is de Oriëntatiecarrousel?

Hoe meer werkgevers meedoen, hoe groter de kans dat we binnen de AV-regio voor deze talenten een passende plek vinden. En voor u misschien wel een talentvolle BBL leerling of nieuwe medewerker. Deze kandidaat is vaak nog onbekend met de branche, werkzaamheden en/ of uw bedrijf en wil hier graag meer over weten. Deze kandidaat gaat met ons in gesprek waarna hij/zij een selectie van passende deelnemende bedrijven van de Oriëntatiecarrousel te zien krijgt middels een lijst. Zij bekijken eventueel uw bedrijfspromotiefilm, de website en kiezen zo één of meer deelnemende bedrijven uit. Hij of zij mag vrijblijvend één of meerdere bedrijven bezoeken om bekend te raken met uw bedrijf, de branche en/ of werkzaamheden. Dit door middel van een rondleiding of bijvoorbeeld (kennismaking)gesprek. Is er interesse vanuit de kandidaat? Dan volgt er een kennismaking/ vervolggesprek, en kan de kandidaat eventueel bij u één of meerdere dagen meelopen door middel van een 'snuffel' stage. Bekijk voor meer informatie de afbeelding van het Keuzemenu of de bijgesloten PowerPointpresentatie. Wat levert het u op?

U bent op dit moment op zoek naar personeel. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u gebonden bent aan harde kwaliteitseisen zoals een zorgopleiding of een VCA, u heeft moeite met de begeleiding van uw personeel door personeelstekort of u weet niet waar u de juiste kandidaten kunt vinden. Wat kan de Oriëntatiecarrousel voor u doen?

  • Bedrijfspromotie
  • Een podium op De Virtuele LeerWerkMarkt
    (De Virtuele LeerWerkMarkt - YouTube) en onze social media kanalen
  • U vormt een beter beeld van de werkzaamheden, de branche, het beroep en/of bedrijf 
  • De kans nieuw talent aan te trekken
  • (product) Innovatie door het vergroten van invalshoeken en creativiteit door kruisbestuiving vanuit andere sectoren
  • Introductie door onze Adviseurs Leren en Werken bij werk- en opleidingzoekenden
  • Introductie door onze Adviseurs Leren en Werken bij onze (netwerk)partners die ook weer in contact staan met kandidaten.