Ben jij werkzaam of werkzaam geweest in een bepaalde sector, of misschien denk je eraan om de stap te zetten naar een nieuwe sector? Dan kan loopbaancoaching je misschien verder helpen. Wij hebben het aanbod per sector voor je op een rijtje gezet.
-
Detailhandel: YouFit@Retail
Iedereen die (ex)medewerker van een (online) winkel is, kan voor gratis loopbaanbegeleiding terecht bij dit project. De deelnemer kan zich aanmelden voor loopbaanbegeleiding en workshops.
-
Flexkrachten: Uitzendbureaus en arbeidsbemiddeling: Doorzaam
Wanneer je werkt als flexkracht/uitzendkracht kan je je melden via het uitzendbureau waar je in dienst bent of via Doorzaam voor het project Alles-in-één. Onder persoonlijke begeleiding van een coach onderzoekt de uitzendkracht wat de uitdagingen zijn met betrekking tot de duurzame inzetbaarheid voor nu en de toekomst en heeft een budget €2.500 voor scholing, training of bijvoorbeeld budgetcoaching.
-
Schoonmaak en facility management: James
Werk je in de schoonmaakbranche en wil je graag een baan buiten de schoonmaakbranche en heb je daarvoor scholing nodig? Dan kan je hiervoor een beroep doen op een tijdelijk budget waaruit de scholing voor buiten de branche wordt betaald. Je wordt geholpen bij de scholingsaanvraag en er wordt onderzoek gedaan of de opleiding inderdaad bij past en of de deelnemer door de opleiding meer kans heeft op een baan. Naast budget voor scholing is er ook de mogelijkheid van loopbaancoaching door een loopbaancoach.
-
Autohandel- en reparatie: OOMT
Als je werkt in de mobiliteitsbranche is er coaching beschikbaar via OOMT. Speciaal voor de medewerkers die zich afvragen of taken wel passend zijn of wilt doorgroeien. De OOMT-coaches zijn gespecialiseerd in de mobiliteitsbranche, dus weten wat er speelt in het werk van de branche.
-
Metaal- en technologische industrie: FNV
Ben je werkzaam in de isolatie, elektro- of installatietechniek, metaalbewerking, carrosseriebouw of schadeherstel? Individuele loopbaanbegeleiding is beschikbaar via het team duurzame inzetbaarheid in de metaal van het FNV.
-
Beveiliging en opsporing: James
Voor de beveiligers die werkzaam zijn bij een werkgever die valt onder de werkingssfeer van de cao voor de Particuliere Beveiliging is er een scholingsvoucher beschikbaar t.w.v. €2.000.
-
Bouw en Infra: Volandis
Wanneer je werkt onder de cao Bouw en Infra kunnen zich voor loopbaanbegeleiding bij Volandis melden via diawerknemer@volandis.nl of 0341-499299 voor een duurzaam inzetbaarheidsgesprek. De adviseur zal de medewerker helpen om zich aan te melden bij een loopbaancoach bij FNV (Mijn loopbaancoach) of CNV (James).
-
Hoveniers: Colland Arbeidsmarkt
Werk je al in de sector van de hoveniers en groenvoorzieners en wil je graag een diploma halen of je laten omscholen tot hovenier? Kijk dan op de website van het arbeidsmarkt en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen, Colland Arbeidsmarkt. Er bestaan verschillende subsidies voor cursussen en opleidingen.
-
Zorg en Welzijn: Sterk in je werk
Wanneer je in de zorg werkt, is er Sterk in je werk. Sterk in je werk is er voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn of haar loopbaan. Sterk in je werk is er ook voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe dit aan te pakken.
De loopbaanvoucher is beschikbaar voor alle medewerkers die werken in de glastuinbouw en vallen onder de cao glastuinbouw. Met de loopbaanvoucher kun je gratis coaching en begeleiding aanvragen van een erkend loopbaanadviesbureau. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Deelname is gratis. Maak een keuze tussen loopbaanbedrijven James, SWA HR diensten, Stigas en Matchcare.
-
Techniek: Servicepunt Techniek Midden Nederland
Het Service Punt Techniek Midden Nederland ondersteunt mensen in hun loopbaan binnen de technische sector. Soms hebben kandidaten al een uitgesproken idee wat ze willen gaan doen, anderen hebben juist eerst behoefte aan een oriëntatie. Met vouchers kunnen we ondersteunen, naast de gesprekken die wij voeren met mensen. Er zijn oriëntatie- en opleidingsvouchers. Veel van de oriëntatievouchers zijn ingezet bij bijvoorbeeld de Beroepentuin in Utrecht; een werkplaats met een divers aanbod van leerlijnen in de techniek en leermeester. Een opleidingsvoucher zetten we in als een kandidaat een opleiding/cursus wil volgen om kennis en vaardigheden te verwerven of uit te breiden. De arbeidsmarktcoach ondersteunt tenslotte de kandidaat bij het vinden van werk.