Aan de slag met de loopbaan

Selecteer hieronder links op de pagina wie je bent en welke opleiding je hebt gevolgd. De filters laten dan alleen informatie zien die precies past bij jouw situatie.

Aan de slag

Ben je op zoek naar (ander) werk? Wil je je laten om- of bijscholen? En/of wil je een opleiding volgen? Dan ben je van harte welkom op onze één van onze LeerWerkMarkten!
Afbeelding
LeerWerkMarkt
De bieb is een plek waar jij jezelf kunt ontwikkelen en waar iedereen welkom is. Lezen, leren, ontmoeten óf op zoek naar inspiratie en antwoorden. Het kan en mag allemaal. 
Afbeelding
Bibliotheek
Maak tijdens de maand van Leren en Werken kennis met het Leerwerkloket in jouw regio.
Afbeelding
flyer
Hier vind je de menukaart van ons aanbod. Je kunt altijd bij ons terecht met vragen over loopbaan, opleidingen, financiële regelingen of bemiddeling.  Weet je niet zeker of je bij ons aan het juiste adres bent? Wil je even sparren? Neem gewoon contact met ons op!  
Afbeelding
Menu
Je bent op zoek naar werk, je wilt graag een opleiding volgen of omscholen. Maar waar te beginnen? Misschien merk je wel dat de richting die je ooit hebt gekozen niet meer bij jou of bij de vraag van werkgevers past. De Oriëntatiecarrousel helpt je bij het maken van de juiste keuze!
Afbeelding
Afbeelding Oriëntatiecarrousel
Je gebruikt je cv als je gaat solliciteren op een baan. Een cv is jouw visitekaartje, het omschrijft in het kort (maximaal 2 pagina’s) wat je allemaal hebt gedaan in je leven op het gebied van werk en school. Met behulp van ons stappenplan kan het niet misgaan!
Afbeelding
cv
Ben jij werkzaam of werkzaam geweest in een bepaalde sector, of denk je eraan om de stap te zetten naar een nieuwe sector? Dan kan loopbaancoaching je verder helpen. Wij hebben het aanbod per sector voor je op een rijtje gezet. 
Afbeelding
Werkgevers man in gesprek met sollicitant
Interesse in de wereld van de IT, maar weet je niet waar je moet beginnen? Techgrounds kan jou helpen met oriëntatie, opleidingen én startersbanen. 
Afbeelding
Web Devloper
Ben jij jong en kan je wel een steuntje in de rug gebruiken? In de omgeving van Gorinchem zijn er verschillende organisaties speciaal voor jongeren. Voor iedereen die niet zo lekker in zijn vel zit, met vragen rondloopt rondom studie of werk, of gewoon behoefte heeft a gezelligheid en aansluiting. De kans is groot dat er een initiatief bij zit die jou verder kan helpen.
Afbeelding
Jongeren
Er is geen toekomst meer voor jou bij je werkgever. Je moet op zoek naar ander werk. Maar ja, het is voor iemand van 50- of 60-plus lastiger om een geschikte baan te vinden dan voor iemand die jonger is. Of valt dat wel mee? Wij bieden je een aantal handvaten waardoor je stappen kunt zetten richting jouw nieuwe toekomst.
Afbeelding
50 plusser zoekt werk
Een eerste indruk bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek maak je maar één keer. Kleding is ook een belangrijk onderdeel van je presentatie. Dress for Succes helpt je hierbij!
Afbeelding
Winkelpui Dress for Succes
Je hebt een keuze gemaakt, je gaat een opleiding volgen of je bent inmiddels al even bezig. Leuk! Nu mag je de stap zetten om dit toe te gaan passen in een stage. Maar waar vind je deze? Wij hebben de websites voor jou op een rijtje gezet, handig! 
Afbeelding
De weg naar leren
Wij kijken terug op een succesvolle LeerWerkMarkt 2021, een waardevolle dag met goede output!
Afbeelding
LeerWerkMarkt 2021 Werkgeverseditie opening
De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren vind je hier. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.
Afbeelding
Opzoek naar mogelijkheden
Vanaf 1 september kunnen werkgevers, werknemers en (zelfstandig) ondernemers, die hulp nodig hebben omdat zij zijn getroffen door de coronacrisis, terecht op één centrale plek. AV Werkt door biedt begeleiding en advies bij deze zoektocht. Het mobiliteitsteam is er ook voor bedrijven met personeelstekorten en verbindt deze bijvoorbeeld met bedrijven met een overcapaciteit.
Afbeelding
AV Werkt Door
Je wilt graag een opleiding doen of je bent opzoek naar een (andere) baan. Misschien is de branche of de functie je al duidelijk, maar wat houdt de opleiding of het werk precies in? Wij hebben een overzicht gemaakt met websites waar je je kunt oriënteren op verschillende beroepen en opleidingen.
Afbeelding
Laptop op bureau, start met zoeken
Je wilt graag een opleiding doen of een stap zetten naar een (andere) baan. Je twijfelt alleen nog. Welke opleiding past bij je? Of is de richting qua werk die je in gedachten hebt wel passend? In dit overzicht vind je verschillende loopbaan-, persoonlijkheid-, of bijvoorbeeld beroepskeuzetesten. Of krijg inzicht in jouw talenten en vaardigheden. Lets test!
Afbeelding
Testen en tools
Hoe vindt u de juiste werknemers? In bepaalde sectoren is een nijpend tekort aan personeel. Het Leerwerkloket, Avres en het Werkgevers Servicepunt hebben de handen ineengeslagen om een match te creëren tussen werknemer en werkgever middels de Oriëntatiecarrousel. Wij helpen u graag op weg! 
Afbeelding
De oriëntatiecarrousel samenwerking met Leerwerkloket, Avres en Werkgevers Servicepunt
Je hebt een leuke vacature gezien, je sollicitatiebrief opgestuurd en je mag op gesprek komen. Gefeliciteerd! Maar hoe bereid je je voor op het sollicitatiegesprek? Wij helpen je met verschillende tips zodat jij goed voorbereid het gesprek in kan!
Afbeelding
Man en vrouw in een sollicitatiegesprek
Je bent eruit! Je hebt de perfecte baan gevonden en nu mag je de volgende stap nemen. Opzoek naar werk! Of wil je misschien meer weer weten over de baan je die leuk lijkt? In dit overzicht hebben we uitzend-, werving & selectiebureaus maar ook vacaturewebsites op een rij gezet. Wel zo handig! 
Afbeelding
We're hiring!
Zorg dat je een goed beeld krijgt van een beroep. Zo kun je bepalen of een beroep bij je past.
Afbeelding
Een glazenwasser hangt hoog aan een kabel.
Op werk.nl is sinds dinsdag 29 juni 2021 een update beschikbaar van het overzicht met kansrijke beroepen. Ten opzichte van het vorige overzicht, dat dateerde van december 2020, zijn er nu in verschillende segmenten beroepen bijgekomen.  
Afbeelding
Baan in de techniek
Ongeveer 1 op de 9 Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar heeft moeite met lezen, schrijven en rekenen. Zij zijn laaggeletterd.  Hoe is de situatie bij uw medewerkers? Er zijn tal van initiatieven die u en uw medewerkers hierin vooruit kunnen helpen. 
Afbeelding
Stapel boeken met aantekeningen en potloden
Goede werknemers zijn een cruciale factor binnen uw bedrijf en door scholing behoudt en verbetert u de kwaliteit van uw werknemers. Opleiden is winst, zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Hoe gaat u hiermee om in een snel veranderende markt en wat houdt dat in voor uw bedrijf?
Afbeelding
Flyer Leerwerkloket, neem contact op!
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
Financiële regelingen en subsidies laat uw personeel en uw bedrijf groeien