Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert continu, dit heeft invloed op jou als werknemer. Daarom is het verstandig te blijven leren, ook tijdens het werken. Ben je werkzoekend, een werknemer, een student of scholier met vragen over jouw loopbaan? Het Leerwerkloket laat je de mogelijkheden zien en wijst je de weg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht met vragen, wij geven onafhankelijk advies.

Werk vinden als 55-plusser; een uitdaging (?)(!)

Afbeelding
50 plusser zoekt werk

Regelingen

Wist je dat het voor een werkgever aantrekkelijk kan zijn om een 55-plusser aan te nemen? En dat je zelf ook voordelen hebt?

 • Proefplaatsing
  Zo kunnen jij en je werkgever gebruik maken van een proefplaatsing (v.a. 56 jaar, indien WW of participatiewet). Dit meestal voor een periode van twee maanden. Voorafgaand gaat jouw werkgever de commitment aan om jou - indien het bij beide partijen bevalt - na twee maanden een contract aan te bieden van minimaal een half jaar. Tijdens deze proefplaatsing behoud je je werkeloosheidsuitkering en hoeft de werkgever je geen loon te betalen.
   
 • Loonkostenvoordeel (LKV) (v.a. 56 jaar, indien WW of participatiewet)
  Goed om aan te geven bij je (toekomstig) werkgever! Als je ouder bent dan 56 jaar en je gebruik maakt van een werkeloosheidsuitkering kan je (toekomstig) werkgever gebruik maken van Loonkostenvoordeel. Dit kan oplopen tot wel 6.000 euro. Loonkostenvoordeel (LKV) | UWV | Werkgevers
   
 • UWV biedt hulp
  Ontvang je een werkeloosheidsuitkering? Dan kan het UWV of de sociale dienst ook vaak handvaten bieden. Dit in de vorm van bijvoorbeeld trainingen als ‘Succesvol naar werk’, bemiddeling naar werk, en loopbaanbegeleiding. De tools liggen klaar, dus maak er gebruik van!

Uitzendbureaus

Onderstaande uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in 50-plussers en werk. Zij verbinden maar al te graag werkzoekenden en werkgevers met elkaar.