Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert continu, dit heeft invloed op jou als werknemer. Daarom is het verstandig te blijven leren, ook tijdens het werken. Ben je werkzoekend, een werknemer, een student of scholier met vragen over jouw loopbaan? Het Leerwerkloket laat je de mogelijkheden zien en wijst je de weg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht met vragen, wij geven onafhankelijk advies.

Ontwikkel en ontmoet in de Bieb!

Afbeelding
Bibliotheek

Er is veel meer te doen in de Bibliotheek dan je denkt. Het is een plek waar je je kunt ontwikkelen en waar je anderen kunt ontmoeten.

Taalpunt

Wil je beter Nederlands leren? Wil je hulp bij lezen of schrijven? Wil je oefenen met de computer? Kom naar het Taalpunt in de bibliotheek! Samen kijken we wat je kan doen.
Iedere woensdag van 10 tot 12 uur. Bij het Taalpunt mag je binnenlopen zonder afspraak.

Taalcafé

Bij het Taalcafé oefen je met Nederlands spreken.
Samen met de taalcoach bespreek je verschillende onderwerpen, zodat je de Nederlandse taal nóg beter kunt begrijpen.
Het Taalcafé biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen en onderling ervaringen te delen.
Iedere woensdag en vrijdag van 10 tot 12 uur. Voor dit spreekuur hoef je geen afspraak te maken. Je kunt gewoon binnenlopen.

Online Taalcafé

In het Online Taalcafé praat je Nederlands. Je oefent in een kleine groep en met een taalcoach. De les is via een video-app.
Elke donderdagavond van 18:30 tot 20:00 uur. Meedoen? Stuur een mail naar: janetbrakel@gmail.com. Je ontvangt van Janet een mail met uitleg over hoe je inlogt op het online Taalcafé.

Taaloefengroep

De Nederlandse taal leren in een groep. Een vrijwilliger begeleidt de groep en zorgt voor materialen. Past deze manier van taal leren het beste bij jou? Meld je aan bij het Taalpunt. De medewerkers van het Taalpunt helpen je verder.

Taalcoaching (1- op-1 begeleiding)

Je oefent met Nederlands spreken. Je bespreekt verschillende onderwerpen. Je oefent samen met jouw eigen Taalcoach. Je spreekt zelf met de Taalcoach af hoe vaak jullie elkaar zien en waar jullie elkaar zien. Meld je aan bij het Taalpunt. De medewerkers van het Taalpunt zoeken een Taalcoach voor jou.

Schrijverscafé

Je oefent met creatief schrijven, bijvoorbeeld een verhaal of een gedicht. Je oefent in een groep onder begeleiding van een vrijwilliger. 
Meld je aan bij het Taalpunt. De medewerkers van het Taalpunt helpen je verder..

Nieuwscafé

Je oefent met Nederlands spreken. Je praat over het nieuws. Je geeft je mening en discussieert met andere mensen. Je oefent in een groep onder begeleiding van een vrijwilliger. 
Op afspraak. Vanaf 8 mei op maandag van 10 tot 11:30 uur. Het duurt 8 weken. Meld je aan bij het Taalpunt. De medewerkers van het Taalpunt helpen je verder.

Spreekuur digitale vaardigheden

Voor al je vragen over je mobiele telefoon, smartphone, laptop, tablet, e-reader of het internet. Wij helpen je ook met het gebruik van de Bibliotheek-apps. Je kunt gewoon binnen lopen en hoeft geen lid te zijn.
Iedere woensdag van 10 tot 12 uur. Voor dit spreekuur hoef je geen afspraak te maken. Je kunt gewoon binnenlopen

Oefenplein / Klik & Tik.

Klik & Tik is een gratis cursus voor mensen die willen leren omgaan met de computer en internet. Internetbankieren, inloggen met DigiD, een treinreis plannen of belastingaangifte doen. Steeds meer zaken kun je via internet regelen. Heb je weinig kennis van computers en internet dan kan Klik & Tik jou helpen. 
Iedere woensdag van 10 tot 12 uur. Meld je aan bij het Taalpunt. De medewerkers van het Taalpunt helpen je verder.

Informatiepunt / De Bieb helpt!

Online iets te regelen? ID, paspoort of rijbewijs regelen. Een boete betalen. Huurtoeslag, zorgtoeslag en studiefinanciering aanvragen. Steeds meer regelzaken doe je online. Maar hoe pak je dat aan? De bieb helpt! Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid waar een professional klaar zit om je op weg te helpen.
Elke donderdag van 13 tot 15 uur en elke vrijdag van 10 tot 12 uur in de bibliotheek Gorinchem Centrum (Groenmarkt 1). Om de week (oneven weken) op donderdag van 09:30 tot 11:30 in de Rozenobel (Dukatenplein 2). Elke eerste dinsdag van de maand van 10.30 tot 12 uur in de Buurtkamer Stalkaarsen (Dr. Hiemstralaan 77). Voor dit spreekuur hoef je geen afspraak te maken. Je kunt gewoon binnenlopen.

En meer

Er zijn regelmatig themaworkshops en activiteiten. Houd de website van de Bibliotheek in de gaten!

Bekijk hier alle activiteiten