Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert continu, dit heeft invloed op jou als werknemer. Daarom is het verstandig te blijven leren, ook tijdens het werken. Ben je werkzoekend, een werknemer, een student of scholier met vragen over jouw loopbaan? Het Leerwerkloket laat je de mogelijkheden zien en wijst je de weg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht met vragen, wij geven onafhankelijk advies.

Jong in Gorinchem: wie zijn er voor jou?

           

  • MDT Baas: Voor iedereen tussen de 17 en 27 jaar oud die nog niet weet waar hun talenten liggen. Met MDT Baas ga je 6 maanden lang aan de slag met trainingen, workshops en projecten. Ook ga je langs bij bedrijven en open dagen. Zo leer je nieuwe mensen kennen en wie weet kom je erachter wat voor studie of werk bij jou past. Zo wordt jij BAAS over jouw eigen toekomst! 

 

  • Jongerenmaatjes Humanitas: Maatje nodig? Voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar bieden de Humanitas Jongerenmaatjes vriendschap, een steuntje in de rug en gezelligheid. Met je maatje kan je één keer in de week gaan sporten, wandelen, naar een museum of gewoon gezellig kletsen. Ook kunnen zij helpen met een opleiding of sollicitatie.

 

  • The Mall: The Mall is een organisatie die Gorinchemse jongeren stimuleert om zich verder te ontwikkelen. Dit doen ze door middel van straatwerk, meidenwerk, voorlichting over social media, een zaalvoetbalteam, coaching en laagdrempelige inloopmiddagen.

 

  • Chill Aut: ChillAut is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor jongeren vanaf 13 jaar met een vorm van autisme. Tijdens elke ChillAut-avond in Leerdam of Gorinchem kunnen de jongeren een bordspel spelen, tekenen, schilderen, en soms worden er uitstapjes georganiseerd. Zo kunnen jongeren met ASS zich op een gezellige en veilige plek op sociaal gebied verder ontwikkelen.

 

  • COC Rotterdam Afdeling Gorinchem: COC komt op voor de rechten en veiligheid van de LHBTIQ-community in de regio Zuid-Holland Zuid. Ook de werkgroep regio Gorinchem organiseert regelmatig activiteiten, bijeenkomsten en kan voorlichting geven of gewoon een luisterend oor aanbieden.