Wat is de Oriëntatiecarrousel?
Je bent op zoek naar werk, je wilt graag een opleiding volgen of omscholen. Maar waar te beginnen? Misschien merk je wel dat de richting die je ooit hebt gekozen niet meer bij jou of bij de vraag van werkgevers past. Of je bent bang dat je de verkeerde keuze maakt. Heel begrijpelijk. De Oriëntatiecarrousel helpt je bij het maken van de juiste keuze. Via een stappenplan dat je doorloopt leer je het bedrijf en de mogelijkheden beter kennen. Wij, van Avres en het Leerwerkloket, hebben een groot netwerk aan werkgevers, zij stellen zich via de Oriëntatiecarrousel voor. Zodra jij je aanmeldt gaan we met jou in gesprek, we kijken naar jouw voorkeur qua branche of werkgever en/of gaan samen met jou op zoek naar de juiste keuze. Daarna kun je meedraaien in de Oriëntatiecarrousel!
De Oriëntatiecarrousel, waarom?
- De Oriëntatiecarrousel biedt jou de mogelijkheid een beter beeld te vormen bij de werkzaamheden, de branche, het beroep en/of het bedrijf
- Er bestaat een mismatch op de arbeidsmarkt: voor hoop sectoren geldt dat er een tekort is aan juist opgeleide, beschikbare kandidaten, terwijl er een overschot is aan werkzoekenden in andere sectoren (bijvoorbeeld administratie), voor zowel werkzoekenden als werkgevers geldt: onbekend maakt onbemind!
- Je bent misschien niet bekend met de mogelijkheden binnen de sector of andere sectoren.
- Je hebt een verkeerde opleiding gekozen of je bent niet opgeleid voor een (kansrijk) beroep.
- Je hebt nooit een opleiding afgerond of startkwalificatie behaald.
- Je hebt keuzestress of bent bang om (weer) een verkeerde keuze te maken.
Voor wie is de Oriëntatiecarrousel?
Voor iedereen die (ander) werk zoekt, een opleiding wilt combineren met werk of bijvoorbeeld wilt omscholen. Kortom; de Oriëntatiecarrousel is er voor iedereen!
Welke werkgevers doen er mee?
De bedrijven die deelnemen aan de Oriëntatiecarrousel lopen qua branche erg uiteen. Op dit moment hebben we deelnemende bedrijven binnen de techniek, welzijn, de ICT, thuiszorg en taxivervoer. Het aantal deelnemende bedrijven zal steeds verder uitbreiden waardoor we meer branches kunnen aanbieden. Er is dus veel keus! Deze werkgevers staan open om jou, zonder opleiding of ervaring, op te leiden of mee te nemen in hun kennis. Een kans!
Draai jij mee in de Oriëntatiecarrousel?
Ben je op zoek naar ander werk? Wil je een bepaald beroep of sector beter leren kennen? Wij helpen jou om tot een verrassende match te komen.
Aanmelden?
Vul onderstaand inschrijfformulier in!
Vragen?
Heb je vragen of wil je meer weten over de oriëntatiecarrousel? Neem contact met ons op via onderstaande link.
Contact
De stappen in de Oriëntatiecarrousel
Wat zijn de stappen die je gaat zetten zodra wij je aanmelding binnen hebben?
- Stap 1
Je meldt je aan bij het Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden voor de Oriëntatiecarrousel, dit kan via onderstaand inschrijfformulier of via jouw contactpersoon. Een Adviseur Leren en Werken neemt contact met je op en bespreekt je wensen.
- Stap 2
Na dit gesprek wordt er een eerste keuze gemaakt uit de beschikbare oriëntatieplaatsen (bedrijven) uit de carrousel. Je krijgt een lijst van deelnemende bedrijven, neemt informatie door zoals bijvoorbeeld de website of een bedrijfspromotiefilm. Uit deze bedrijven maak jij een keuze en geeft dit bij ons aan. Jouw Adviseur Leren en Werken meldt je aan bij één of meerdere bedrijven voor bijvoorbeeld een rondleiding of gesprek om het bedrijf/ branche beter te leren kennen.
Let op! Je bent niks verplicht, mocht je na het kijken van de promotiefilm of bijvoorbeeld de rondleiding erachter komen dat het niet aansluit bij jouw wensen, dan is dat geen probleem. Na deze oriëntatie, indien het bevalt, maak je een keuze voor een bedrijf voor de volgende stap;
- Stap 3
Een vervolg/ kennismakingsgesprek met de werkgever;
- Stap 4
Bij wederzijdse interesse volgt een zogenaamde snuffelstage. De lengte van deze snuffelstage wordt bepaald in wederzijds overleg en is minimaal een dag en maximaal een week;
- Stap 5
Ten slotte volgt er een gesprek over het vervolg. Is er een match? Dan volgt er wellicht een (tijdelijke) arbeidsovereenkomst of een leerwerktraject.