Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert continu, dit heeft invloed op jou als werknemer. Daarom is het verstandig te blijven leren, ook tijdens het werken. Ben je werkzoekend, een werknemer, een student of scholier met vragen over jouw loopbaan? Het Leerwerkloket laat je de mogelijkheden zien en wijst je de weg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht met vragen, wij geven onafhankelijk advies.

Terugblik LeerWerkMarkt 2021

Afbeelding
Wethouder Eelke Kraaijeveld en Willem Schrijver tijdens de plenaire sessie
Willem Schrijver (Arbeidsmarktadviseur UWV) en Eelke Kraaijeveld (Wethouder Zorg, Werk, Duurzaamheid & Energietransitie Gemeente Gorinchem) openden de LeerWerkMarkt 2021 tijdens de plenaire sessie

Lunch en plenaire sessie

Tijdens plenaire sessie, de aftrap van de LeerWerkMarkt 2021, presenteerden Eelke Kraaijeveld (Wethouder Zorg, Werk, Duurzaamheid & Energietransitie Gemeente Gorinchem) en Willem Schrijver (Arbeidsmarktadviseur UWV) hun bevindingen, cijfers over de arbeidsmarkt en kwam onder anderen naar voren waardoor de mismatch tussen werkgevers en werkzoekenden ontstaat. 

Breakoutsessies

In twee breakoutsessies werden er vervolgens meerdere handvatten geboden om deze mismatch proactief aan te pakken zoals de Oriëntatiecarrousel, een overzicht van financiële mogelijkheden voor het aannemen of (om/bij)scholen van werknemers maar ook de discussiegroep bood interessante gespreksstof en inspiratie.

Uit onze enquête bleek dat er een grote behoefte is aan praktijkvoorbeelden en het delen van ervaringen, dit is gelukt! Daarnaast bleek dat werkgevers, aan het einde van de dag, positief tegenover het (om/bij)scholen van nieuw of bestaand personeel staat. Een kans!

Bedankt!

Wij bedanken deze werkgevers hartelijk voor de geslaagde LeerWerkMarkt 2021 en hopen u opnieuw te verwelkomen in een volgende editie! Uit de enquête kwam een mooi totaalcijfer voor deze editie van de LeerWerkMarkt: een 7.7! 

Samenwerkingspartners

De LeerWerkMarkt werd aangeboden door het Leerwerkloket Drechtsteden en het Leerwerkloket Alblasserwaard Vijfheerenlanden in samenwerking met onder andere het UWV, WSP AVregio, Baanbrekend Drechtsteden, Avres, SBB en het Da Vinci College.

Video file
Aftermovie LeerWerkMarkt 2021 - Werkgeverseditie