Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert continu, dit heeft invloed op jou als werknemer. Daarom is het verstandig te blijven leren, ook tijdens het werken. Ben je werkzoekend, een werknemer, een student of scholier met vragen over jouw loopbaan? Het Leerwerkloket laat je de mogelijkheden zien en wijst je de weg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht met vragen, wij geven onafhankelijk advies.

Artikel

Dress for Succes - (gratis) set kleding voor jouw (sollicitatie)gesprek!

Een eerste indruk bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek maak je maar één keer. Kleding is ook een belangrijk onderdeel van je presentatie. Dress for Succes helpt je hierbij!

Voor wie?

Bij Dress for Succes kun je terecht als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of een presentatie hebt. Of op zoek bent naar werk, vrijwilligerswerk, een stageplaats, een participatie deelnemer of een ZZP-er bent. Helaas heeft niet iedereen de middelen om een mooi set kleding aan te schaffen. Dress for Succes is er speciaal voor mensen met een minimuminkomen of een uitkering op bijstandsniveau. Bij Dress for Success is iedereen vanaf 16 jaar welkom.

Afbeelding
Winkelpui Dress for Succes

Hoe werkt het?

In de 9 winkels van Dress for Success staan professionele kledingadviseurs voor je klaar. Het zijn allemaal vrijwilligers die ervoor zorgen dat je een goede indruk maakt bij je sollicitatie, kennismaking of pitch. Zij zoeken mee naar een eigentijdse outfit die het beste past bij je afspraak, lichaamsvorm, kleurtype en stijl. Veel van de klanten bij Dress for Succes hebben succes bij hun sollicitatie. Bij succes mag er nog voor een tweede keer een set worden uitgekozen en beide sets mag je gratis houden! De meeste klanten vinden hun weg naar deze winkel via Avres of een andere verwijzende instantie. Ook het Leerwerkloket kan jou doorverwijzen indien je behoefte hebt aan een mooi set kleding voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Maar aanmelden kan ook op eigen initiatief. De openingsdagen in Gorinchem zijn op dinsdag en donderdag, alleen op afspraak. De adviseurs nemen een uur de tijd voor deze afspraak en zorgen voor een lekker kopje koffie of thee.

Doneren

Wil jij meehelpen om iemand zijn kans op een baan te vergroten? En (weer) die stap te kunnen zetten naar economische zelfstandigheid? De kledingvoorraad moet regelmatig worden aangevuld. Misschien heb je nog een mooi kledingstuk hangen dat je niet meer draagt. Of heb je als fashionretailer nog een overschot dat je graag wilt afschrijven. Je kunt goede bruikbare maar vooral eigentijdse kleding, accessoires en schoenen doneren aan Dress for Success. 
Hoe dit in zijn werk gaat kun je teruglezen in de volgende link: Doneer kleding / Gorinchem | Dress for Succes

Outfit nodig?

Heb jij een outfit nodig voor een gesprek? Of zou je meer informatie willen? Dan kun je met ons, het Leerwerkloket, contact opnemen. 
Natuurlijk kun je ook direct met Dress for Succes zelf contact opnemen:

De winkel in Gorinchem is geopend op dinsdag en donderdag, alleen op afspraak.