Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert continu, dit heeft invloed op jou als werknemer. Daarom is het verstandig te blijven leren, ook tijdens het werken. Ben je werkzoekend, een werknemer, een student of scholier met vragen over jouw loopbaan? Het Leerwerkloket laat je de mogelijkheden zien en wijst je de weg. Ook als werkgever kunt u bij ons terecht met vragen, wij geven onafhankelijk advies.

Financiële regelingen en subsidies

De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkzoekenden, werknemers en scholieren vind je hier. Jouw situatie bepaalt welke regelingen er voor jou gelden.

Afbeelding
Opzoek naar mogelijkheden

Alle regelingen op een rij

In het informatieblad vind je alle regelingen die er voor een student, werkzoekende of werknemer op dit moment zijn.
Dit loopt uiteen van regelingen voor studiefinanciering, regelingen of subsidies die je werkgever kan aanvragen of subsidies die vanuit de overheid verstrekt worden aan jou. Ontvang je een WW, WIA of WAJONG uitkering? Dan zijn er ook mogelijkheden bij het UWV met betrekking op scholing. Ook dit overzicht vind je in ons informatieblad. 


Informatieblad financiële regelingen


Uitgelicht 
 

DUO - Dienst Uitvoering Onderwijs

DUO is een onderdeel van het Ministerie en ondersteunen onder andere door werkenden, werkzoekenden en studenten financieel te helpen in een 'leven lang ontwikkelen'. Via DUO zijn er tal van verschillende regelingen om je (financieel) te ondersteunen tijdens je studie of omscholing. Veel mensen kennen de term 'studiefinanciering' wel, maar niet alleen de studenten tussen de 18 en 26 jaar kunnen hier gebruik van maken. Ook andere groepen kunnen gebruik maken van de financiële regelingen of leningen van DUO. 

Bekijk de flyer van het Levenlanglerenkrediet indien je ouder bent dan 26 jaar. Deze staat onderaan deze blog.

Website van DUO bezoeken? Klik op onderstaande button:

DUO - Particulier

Omscholen naar een specifieke branche

Wil je je omscholen richting een specifieke branche? Dan zijn er misschien één of meerdere regelingen die vanuit de overheid, de branchevereniging of bijvoorbeeld zelfs vanuit een bedrijf geregeld zijn! Meer informatie daarover kun je vinden via de volgende link:

Leeroverzicht - Geld - Zoek financiering

 

Wil je persoonlijk advies? Of ben je benieuwd naar een werkgever in de regio, of zij misschien iets voor jou kunnen betekenen qua financiering? Neem contact op met ons of overleg met Personeelszaken/HRM van het bedrijf waar je werkt.

Contact met Leerwerkloket